Lastas Trucks Danmark A/S leverer DAF XF 510 FTS SSC AS-Tronic trækker til Vognmand Preben Jørgensen

Vognmand Preben Jørgensen har for nylig fået leveret en ny DAF XF 510 FTS SSC AS-Tronic trækker fra Lastas Trucks Danmark A/S i Hedensted. Vognmand Preben Jørgensen blev etableret af Erik Jørgensen i 1942 og overtaget af Eriks søn, Preben Jørgensen, i 1979. I dag drives virksomheden af tredje generation Erik Jørgensen der i 2011 overtog driften. De tilbyder bla. entreprenørkørsel af fx sand, beton, granit og asfalt for virksomheder såvel som private. Samt køle- og tanktransport af æg og mælk for to af Danmarks største mejerier 365 dage om året.

Den nye DAF er udstyret med en 6 cyl. og 12,9 liters Euro 6 motor, som yder 510 hk (375kW) ved 1.425-1.750 omdr./min. Derudover har motoren et imponerende drejningsmoment på hele 2500 Nm ved 1000-1425 omdr./min. Bilen er udstyret med en 12-trins fuld automatisk AS Tronic-gearkasse med direkte kobling.Ventilerede skivebremser for og bag. Førerhus med luftaffjedret Super Space Cab med galvaniseret stålkofanger med slingerlygter i hver hjørne, farvet glas og el-ruder. Elektrisk opvarmede hovedspejle og vidvinkelspejle. Kabinen er i Rustica designet med indtræksfarven Earth med Luxury Air førersæde.

På førerhusets tag er der monteret 5 stk. Volvolygter og to lange blanke horn samt Air-cooler, hvor låget er lakeret i samme farve som førerhuset. Montering af luftforskydelig skammel på 203 mm med en hævning på 30 mm samt boogieskærmene kan sænkes.

Der er en aluminiums brændstoftank på 430 liter, og en AdBlue-tank på 90 liter. Der er monteret alu-dørk i fuld bredde fra førerhus til skammel, under skammel samt over bagende af chassis. Udover det er der monteret alu-trekanter mellem skærmene med lodret glat alu og vandret med alu-dørk, lige så er der monteret i begge sider lodret fra for- til bagskærm med glat alu. Hanebroen er udført af dørkplade i høj model med to spærrehaner. I bag er der monteret en forkrøppet kofanger med 2 x 3 LED lygter af bag-, bak- og slingerlygter samt nummerpladelygter. I højre side er der monteret en værktøjskasse.

Den nye DAF er leveret af Anders Larsen fra Lastas Trucks Danmark A/S

Vi takker for handlen og ønsker Vognmand Preben Jørgensen held og lykke med den nye DAF i fremtiden.