Vognmandsfirmaet Børge Ernø Transport A/S i Toftlund har fået leveret 10 nye DAF XF105 Super Space Cab fra Lastas A/S.

Leverancen af trækkerne er sket i samarbejde med Carsten Noer i Toftlund. Køretøjerne drives frem af en Paccar MX Euro 5, 6-cylindret motor med et slagvolumen på 12,9 liter, der yder 460 hk ved 1500-1900 omdr./min. Drejningsmomentet er 2300 Nm ved 1000-1410 omdr./min. Gearkassen er en manuel 16-trins gearkasse, og bremsesystemet er udstyret med ABS og EBS, samt brake assist funktioner. Indvendig kan chaufføren bl.a. glæde sig over Comfort Air førersæde, der er luftaffjedret med pneumatisk lændestøtte. Bliver det for varmt i førerhuset, kan chaufføren få lidt frisk luft udefra ved bl.a. at bruge den elektriske taglem. Chaufføren råder over masser af soveplads indvendig, nemlig en hel soveafdeling med over- og underkøje.
I det hele taget er førerhuset særdeles rummeligt og udstyret med al tænkelig komfort, bl.a. radio/cd-afspiller med seks højttalere.
40 års erfaring
Børge Ernø Transport A/S har over 40 års erfaring indenfor transportbranchen, og firmaet er grundlagt i 1971 af Børge Ernø. I dag er det Jan og Kim Ernø, der sidder bag roret. Virksomhedens køretøjer er at finde næsten overalt i Europa, bl.a. Tyskland, Holland, Østrig, Italien, Polen, Tjekiet, Slowakiet, Ungarn, Romanien, Bulgarien, Grækenland, Tyrkiet, Ukraine, samt Balkan-landene.