Flere og flere vælger DAF


DAF er grundlagt i Holland i 1928 og har derfor solid erfaring og stor ekspertise i produktion af lastbiler.

For 10 år siden var DAF den mindste af de syv store lastbil-producenter i den tunge klasse på det europæiske marked. Men i dag har DAF en markedsandel i Europa på over 15 pct. og er dermed den tredje største lastbil-producent i Europa.
I Holland, Belgien, Storbritannien, Tjekkiet, Polen og Ungarn er DAF markeds-leder, og DAF´s mål er at opnå en markedsandel i EU-landene på 20 pct. – og DAF er godt på vej.

Markedsandel på 17. pct.

I Danmark er DAF også en succes. I begyndelsen af 1990´erne havde DAF en markedsandel for tunge lastbiler på tre procent på det danske marked – i 2010 var andelen steget til 17 pct.
I 2010 producerede DAF 6.460 lastbiler i LF-serien og 25.266 køretøjer i CF og XF105 serien. DAF arbejder ud fra en grundtanke om at bygge lastbiler ud fra kundens behov, og det betyder, at produktionen først går i gang, når ordren er indløbet.
Det har den store fordel, at alle køretøjer er konstrueret ud fra hver enkelt kundes individuelle behov, og DAF har 10.000 forskellige køretøjs-versioner at tilbyde.

Kunden i centrum

Kunden er i centrum hos DAF. Lave omkostninger pr. kilometer, høj kvalitet, stor chauffør-komfort, lavt brændstofforbrug og minimal påvirkning af miljøet er DAF´s hovedprioriteter. DAF Trucks har fabrikker i Eindhoven, Holland, og i Westerlo i Belgien. Desuden planlægges opførelse af en stor fabrik i Brasilien, der åbner i 2013 og skal forsyne det store brasilianske latsbilmarked.
Desuden producerer DAF LF-serien på Leyland´s fabrikker ved Manchester, England, og DAF-koncernen har i alt over 7000 ansatte.

Paccar er verdensleder
DAF er ejet af den amerikanske koncern Paccar, der er en global leder i design, produktion og eftermarkeds-support af lette lastbiler, lastbiler i mellemklassen og lastbiler i den tunge klasse. 
Udover DAF ejer Paccar også de amerikanske lastbil-mærker Kenworth og Peterbilt. Paccar leverer køretøjer til hele verden via 1800 salgs-punkter i mere end 100 lande, og Paccar Parts producerer reservedele til DAF-lastbiler over hele verden. 
I tredje kvartal af i år kunne Paccar melde om en omsætningsfremgang til en indtægt på over 20 milliarder kroner – den største omsætning i Paccar´s historie. 
Paccar har i alt 23.000 ansatte.

Læs mere:
www.daf.com