Ny DAF XF i produktion

I efteråret præsenterede DAF sit nye flagskib på Hannover-messen: DAF XF med en ny Euro 6 motor, og i det kommende forår går den nye DAF XF i produktion.

DAF XF Euro 6 kommer med et nyt chassis, en yderst ren og sparsommelig Euro 6 PACCAR 12,9 liters motor, en aerodynamik i top og et moderne og yderst rummeligt førerhus. Den nye Paccar MX-13 motor tilbydes med ydelser på 410 HK, 460 HK og 510 HK, og med drejningsmoment fra 2000 til 2500 Nm ved 1000-1425 omdrejninger.
Et af principperne ved udviklingsarbejdet var at holde brændstofforbruget nede på samme niveau som ved en Euro 5 motor, og missionen er lykkedes. Samtidig er den kraftfulde motor er designet til at have en levetid på 1,6 millioner kilometer.

Kæmpe førerhus

Det redesignede førerhus på XF´eren er klassens mest rummelige med et totalt volumen på mere end 12,6 m3. Førerhuset har fået nye sæder, nyt instrumentbræt med re-designet display, nye kontakter og kopholdere, samt meget mere.
Køjerne er vokset i størrelse og tilbyder markedets bedste sove-komfort. Spejlene er vokset i størrelse, chaufføren har fået generelt bedre udsyn, og kørselskomforten er helt i top med en nyudviklet energiabsorberende affjedring af førerhuset, og det gør hele køreoplevelsen betydeligt bedre – ikke mindst på grund af anvendelsen af en helt ny-udviklet aksel.
Lastas A/S kan naturligvis tilbyde de nye køretøjer, når de bliver klar fra fabrikkerne i Holland.