Ny Low Deck trækker fra DAF

DAF har lanceret den nye DAF XF Euro 6 i en speciel udgave med lavt førerhus, særligt udviklet til transporter med stor volumen.

Den nye 4x2 trækker har en skammelhøjde på kun 96 centimeter, og det gør det muligt fragte trailere med en indvendig højde på op til tre meter. Det betyder, at der kan fragtes op til 100 kubikmeter gods.

Trækkeren har luftaffjedring på bagakslen som standard og er forsynet med et specielt ”manøvre-mode,” som indebærer, at den bagerste del af chassiset kan løftes op til fem centimeter ved simpelthen at trykke på en knap. Det reducerer risikoen for, at chassis og trailer berører hinanden under kørsel, eller ved f.eks. fra- og tilkørsel til færger. Manøvre-tilstanden kan benyttes ved kørsel op til 30 km.t. og slukkes automatisk, hvis hastigheden overstiger dette.

Den nye Euro 6 Low Deck trækker er som standard udstyret med 580 mm høje aluminiums brændstoftanke, der kan rumme 1090 liter brændstof. Den er udstyret med en 12.9 liter PACCAR MX-13 motor, der yder fra 320 hestekræfter og op til 410 hestekræfter og kan fås både med en manuel og en automatisk gearkasse.