Helt nye motorer

MX-11 motoren bliver sat i produktion til efteråret.

DAF, som er en del af PACCAR-koncernen, præsenterer nu en helt ny generation af Euro 6 motorer med et slagvolumen på 10,8 liter og ydelser i området fra 290 HK til 440 HK.

Den nye PACCAR MX-11 motor, der supplerer MX-13 motoren er yderst kompakt og tilbyder optimal brændstoføkonom kombineret med et lavt støjvolumen og lav vægt. Den nye motor er udviklet af DAF i Holland og skal også bygges her, når den nye motor går i fuld produktion i det kommende efterår.

PACCAR MX-11 indgår som en del af DAF´s Euro 6 motorer til CF og XF-serierne, og PACCAR MX-11 motoren supplerer dermed på fornem vis MX-13 motoren - når der brug for lidt mindre motorkraft. Motorblokken er desuden helt ny-designet og skal kun serviceres for hver 125.000 kilometer.

Lastas er klar

MX-11 deler sit avancerede common-rail system med PACCAR MX-13 motoren, og den nye motor kan fås i intet mindre end fem forskellige versioner – alt efter anvendelse. Der er bl.a. tale om dels en 240 HK model, en 290 HK og en 370 HK model, der er perfekt egnet til by, regional og national distribution.

For det vognmandsfirma, der har brug for kraftigere modelle,r er 400 HK og 320 HK kombinationer også i produkt-sortimentet.

Lastas A/S, der er Skandinaviens største forhandler af DAF-køretøjer er naturligvis klar til at levere DAF-lastbiler med de nye Euro 6 motorer, når de bliver leveret fra fabrikken.